Welkom bij Save@work - een campagne voor energiebesparing in overheidskantoren

Algemeen

In 20 lokale overheidsgebouwen in de provincie Vlaams-Brabant én in het provinciehuis zullen werknemers actief deelnemen om zoveel mogelijk energie te besparen in hun werkomgeving.

Energieteams

In ieder gebouw vormen enkele gemotiveerde collega's het energieteam. Het team zal ondersteuning en training krijgen om hun rol als energieteam op te nemen en om een eenvoudige energie-audit uit te voeren. Geef een seintje als je deel wil uitmaken van het energieteam in je gebouw.

Energie besparingstool

Het energieteam ziet er op toe dat de gegevens van de meters tweewekelijks worden ingegevens in de online besparingstool. Deze tool zal berekenen of je gebouw meer of minder aan het verbruiken is dan tijdens de referentieperiode (2012-2014).

Informatiecampagne

Het energieteam zal de nodige informatie aan haar collega’s bezorgen en hen aanmoedigen om bewust om te gaan met energie. Green Clicks zal als hulpmiddel ingezet worden. Via deze online tool krijgen de werknemers zicht op hun individueel energieverbruik op het werk en zullen ze tips krijgen om waar mogelijk zuiniger met energie om te gaan.

Actieplan

Onder leiding van het energieteam zal er in ieder gebouw een energie-audit plaatsvinden gebaseerd op het actueel energieverbruik. Op basis van deze energie-audit zal het personeel worden ondersteund bij het opstellen van een actieplan, bestaande uit mogelijke gedragsveranderingen, goedkope investeringen, aanbevelingen voor duurzaam aanbesteden, maar ook suggesties voor investeringen inzake modernisering en renovatie.

Wedstrijd

Tijdens deze één jaar durende wedstrijd streeft elk deelnemend gebouw naar de grootste energiebesparing. De tegenkandidaten zijn de 176 deelnemende kantoorgebouwen uit negen Europese landen. Gaan jij en je collega's voor de grootste energiebesparing?

Tijdslijn

 • ENERGIETEAMS Okt. - Dec. 2015
  Energieteam samenstellen
 • Workshops Jan. - Maart 2016
  Een workshop voor het energieteam, om hen klaar te stomen
 • Start wedstrijd 1 maart 2016
  Startevenement voor alle gebouwen op 25/02/2016 in het provinciehuis (Vlaams-Brabant)
 • Wedstrijdjaar Maart 2016 - Feb. 2017
  Interne communicatiecampagne, energieverbruik en - besparing monitoren, besparingstips ...
 • Einde wedstrijd 28 februari 2017
 • Actieplan Maart 2017
  Workshop voor het updaten van het actieplan
 • Feestelijke afsluiter Zomer 2017
  Feestelijke afsluiter om de gerealiseerde besparing in de kijker te zetten

Deze website maakt gebruik van cookies en gelijkaardige technologieën.

Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord