Welkom bij Save@work - een campagne voor energiebesparing in overheidskantoren

Meer dan 17 000 werknemers in 176 kantoorgebouwen verspreid over negen Europese landen gaan de strijd aan om een jaar lang (van maart 2016 tot en met februari 2017) zo veel mogelijk energie te winnen via gedragsverandering. Save@work biedt hiervoor de nodige ondersteuning.

In Vlaanderen zijn er 18 deelnemende steden en gemeenten uit de provincie Vlaams-Brabant: Aarschot, Asse, Beersel, Boutersem (gemeentehuis én OCMW), Diest, Glabbeek (OCMW), Haacht (OCMW), Halle, Kampenhout, Keerbergen, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Opwijk, Tremelo, Vilvoorde en Zemst (gemeentehuis én OCMW). Daarnaast doet ook het provinciehuis van Vlaams-Brabant mee.

Er kunnen geen nieuwe gebouwen aansluiten.
Op Samenenergiewinnen.be vind je wel ons aanbod voor toekomstige projecten volgens het principe van Save@work.

Achtergrond

In 2007 engageerden de Europese leiders zich voor het 20-20-20-plan, waarvan de twee kerndoelstellingen zijn dat er tegen 2020:

  • 20% reductie van broeikasgassen is ten opzichte van het niveau van 1990
  • 20% efficiënter wordt omgegaan met energie

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40% van het energieverbruik, de overheid bezit of beheert in Europa 12% van de gebouwen. Bovendien is de publieke sector een grote werkgever en staat zij vooraan bij het deelnemen aan klimaatvriendelijke initiatieven. Door in te spelen in hun streven om een voorbeeldfunctie op te nemen, biedt Save@work de overheden de mogelijkheid om een klimaatbewuste organisatie en werkgever te zijn.

Afdrukken
icon

Deze website maakt gebruik van cookies en gelijkaardige technologieën.

Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord